Pagi tadi, kat dalam bilik. Masa tu, perut tengah nyanyi Firework & Grenade MASHUP (Explosion Medley) by Sam Tsui tau. Hahaha, nasib tak meletup. Kayh tiputipu. Masa tu mak ngan abah kat pasar so, dengan perut yang lapar lagi berjamming kat studio perut, aku pun turun bawah. At first, makan kek pisang tau. Memandangkan perut lapar gila, terus capai kuali faveret, sudip lembek pergi goreng telur. Goreng sebijik je sebab tengok masa tu telur tinggal 4 bijik je. Taktaulah kalau mak sorok telur kat tempat lain ke. Sesiapa yang murah hati, sila sumbangkan telur 10 tray ye. Trimas~
Dah habis makan telur taruk kichap tuh, still rasa lapar. Ngahaha, biasa ah, perut sebesar tangki. Mana tak kenyang. Idea mereng timbul. Aku ambik telur rebus semalam, pecahkan, taruk minyak olip kat kualee, taruk telur kat situ then hancurkan. Mereng kan? Tak cukup dengan tu, aku taruk kichap. Tengok, EEEIIII ITAAMMM... Tambah air. Kacaukacau. Bau hangit timbul sedikitdemisedikit. Tutup api, terus makan.
Soalan: apakah perasaan anda ketika menikmati telur itam kichap anget tersebut?
Ehhemmm! Perasaan daku bagaikan berada di... Chettt, rasa dia memang chaccha marbba la. Makan sikit je yang tak tercemar rasanya.
Tak cukup dengan telur goreng ngan telur itam kichap anget, aku buat ayam goreng taruk sos cili ngan tomato. Ayam goreng semalam, tapi elok lagi okeh.
Misi ketiga pun bermula. Taruk olip oil kat kualee, taruk ayam, then, taruk sos cili sesedap sendiri, kacaukacaukacau, taruk sos tomato, kacauterbalikkankacauterbalikkan, taruk air sikit, kacau sampai kering, dah siap. Sedia untuk dibaham. NGAHAHAHA!!!
Rasa dia? First-first macam pelik tau. Then, makanmakanmakan, baru perasan lagi memang sedap. Try lah kat rumah ye. Simple sangat. ^_________________#__^ eh, lap mulut tu, ada sos.
Kesimpulannya, ni lah apa yang akan terjadi bila Cik Fir jadi chef. Idea gila pun terkeluar.
Wassalam
FirzanahMuhamad
No comments:
Post a Comment